Javna hiša, dve kurbi in nizke cene

janko

Predsednik največje, ali nemara celo edine opozicijske stranke v DZ, Janez Janša, je v ponedeljek širšo javnost razburil s tvitom, da „Na neki FB strani javne hiše ponujajo poceni usluge odsluženih prostitutk Evgenije C in Mojce PŠ. Eno za 30 evrov, drugo za 35 evrov. #ZvodnikMilan.”

Janša je bil zaradi tega deležen množičnega pogroma s strani javnosti, tako iz pola socialistov, kot iz pola slovenske pomladi. Najprej so se na tvit odzvali v Aktivu novinarjev informativnega programa Televizije Slovenija in v Društvu novinarjev Slovenije, ki sta Janševemu tvitu pripisala žaljivost na račun novinark javne televizije. Še več, v DNS so celo izjavili, da je namen takšnega tvita novinarje prisiliti v cenzuro in jih odvrniti od postavljanja pravih vprašanj. Prav tako so v Aktivu novinarjev informativnega programa Televizije Slovenija prepričani, da je šel Janša s tvitom predaleč, saj da naj bi z njim skrajno žaljivo in ponižujoče napadel novinarki Eugenijo Carl in urednico dnevnih informativnih oddaj na TV Slovenija Mojco Pašek Šetinc. Če ne bi poznal situacije v slovenskem medijskem in političnem prostoru, mentalitete slovenskega naroda, ki v vse večjem številu podlega, prosto po Nietzscheju, duševni bolezni, imenovani socializem, in če ne bi vedel, da je večina novinarjev v Sloveniji, prosto po Slivniku, zabitih in neizobraženih, bi se v dani situaciji zgolj nasmehnil. Ravno zaradi vedenja in poznavanja situacije pa je stvar zaskrbljujoča in ne gre drugače, kot da z Janšo v tem primeru globoko sočustvujem.

Kot je znano, sem bil tudi sam avgusta deležen podobnega pogroma javnosti, ki ni ostala neopažena niti v tujini. In to zaradi tvita na tematiko migrantske krize, kjer sem sestri SDS poslanke Eve Irgl, Lejli Irgl, ki je v svojem tvitu zahtevala krstni list kot vstopno listino v državo za migrante, odgovoril, da imam še bolj radikalen predlog in sicer „dovoliti približanje meji zgolj na 500m. Kar je več, vse postreliti. Bog bo že poznal svoje.“ Tako kot v mojem primeru, se tudi v primeru Janše okoli vsebine tvita pojavljajo neke čudne interpretacije, ki imajo svoje družbeno-politične, očitno pa tudi pravne posledice, saj je tudi znano, da sem v minulih mesecih sam imel na ta račun kar nekaj obiskov policije na svojem domu, prav tako pa Carlova in Pašek Šetinčeva napovedujeta tožbo zaradi Janševe razžalitve. Tako kot so v mojem primeru interpreti škodljivo posplošili vsebino tvita, da bi jaz kar pobil vse migrante na meji – seveda to iz vsebine mojega tvita nikakor ne izhaja, saj piše, da naj se jim DOVOLI približanje meji zgolj na 500m, kar pomeni, da bližje pa se jim NE dovoli, kar pomeni po normalnih vojaško-policijskih postopkih, ki so zakonsko določeni, da se ljudi najprej opozori, če pa ne upoštevajo opozoril, pa se šele takrat ustrezno ukrepa, pri čemer velja omeniti, da je moj tvit baziral na povsem legitimnem pravnem posegu, saj je ena temeljnih postavk prava ta, da je v važnih stvareh bolje ravnati varneje – tako so tudi pri Janši kar posplošili, da v svojem tvitu govori o Eugeniji Carl in Mojci Pašek Šetinc, čeprav iz vsebine tvita tega preprosto ne moremo trditi, saj ne vemo o kateri FB skupini javne hiše in o kateri Evgeniji (novinarki je ime Eugenija!!!) C in kateri Mojci PŠ Janša govori. Torej vse družbeno-politično-pravne posledice, ki bodo iz nekega tvita in blodnje interpretov, ki sloni na socialistični sprevrženosti, ki realnost nikoli ne vidi takšne, kakršna je, in je, tako kot afera Depala vas, afera Patria in afera Merlak, popolna fikcija, očitno hude.

A ta fikcija se je v nekem segmentu izkazala tudi za koristno in v tem okviru je bil Janšev tvit zelo precizen. Namreč, na vse skupaj se je, vsaj zame pričakovano, odzvalo tudi „desničarsko“ Združenje novinarjev in publicistov, ki je obsodilo „žaljiv“ tvit Janše in ga označilo za popolnoma nesprejemljivega. S tem je ZNP še enkrat več pokazalo, da v bistvu ne spada v t.i. desni pol časnikarstva, kar je prvič pokazalo že z napadom njihovega Boštjana M. Turka na mojo malenkost v sklopu že omenjenega avgustovskega tvita o migrantih, kjer me je obtožil, da zagovarjam genocid in napovedal sprožitev postopkov za odvzem Meškove „nagrade“ – izraz nagrada je dokaz, da so v ZNP popolnoma zmedeni, saj niti ne vedo, kaj podeljujejo; podeljujejo namreč Meškova priznanja in ne Meškove nagrade -, ki mi je nikoli niso podelili, odvzeli pa so mi jo kljub temu, pri čemer mi Meškovo priznanje, ki ga ZNP dejansko podeljuje, očitno ostaja. Drugič so v ZNP pokazali svojo pravilno usmerjenost, če ne že kar cirkusantstvo v zvezi z Romanom Leljakom, ki naj bi dobil Meškovo priznanje, pa se je potem zadeva popolnoma zapletla, pri čemer je Leljak še pred podelitvijo ostal brez priznanja. In tretjič v zvezi z Janševim ponedeljkovim tvitom, s čimer so že tretjič potrdili moje stare navedbe, da je ZNP v bistvu v rokah Milana Kučana in se v tem oziru bistveno v ničemer ne razlikuje od ostalih mainstream medijev, ki se bolj ali manj prostituirajo preživelemu komunističnemu režimu.

Zdaj je torej jasno, zakaj je predsednik ZNP Tino Mamić na svojem blogu Mwoja besejda, 23. marca 2010, pel takšne hvalospeve zaslužnemu profesorju univerze v Clevelandu, Karlu Bonuttiju, kjer ga je označil za pokončnega in človeka dialoga. Bonutti je namreč tesen Kučanov prijatelj. Kučanu je med drugim uredil tudi podelitev častnega doktorata clevelandske univerze. Sapienti sat!

Dodaj odgovor