Je ljubezen greh?

Marsikdaj se zgodi, da kristjani, ki občutijo homoseksualno nagnenje pridejo v razpotje med vprašanjema, kako Bog gleda na njihovo spolno usmerjenost in ali je ljubiti greh.

Ljubezen ni greh. Ljubezen je konec koncev bit Boga. Ljubezen je tisto, v čemer je trojica oseb v Bogu enega bistva. Ker je človek ustvarjen po Božji podobi in je poklican v občestvo z Bogom, v občestvo z ljubeznijo, kajti Bog je ljubezen, in naša vera je odgovor ljubezni, torej ljubezen ne more biti greh.

Vprašanje pa je, ali človek – kot oseba, ki je poklicana v občestvo z Bogom in je ustvarjena po Božji podobi – lahko znotraj aktivne in polne udejanjenosti svoje homoseksualne spolne usmerjenosti, v polnosti podarja naprej in živi enako ljubezen, kot jo nam naklanja Bog (“bodite sveti, kakor sem jaz svet”).

Vsekakor je vsak križ, ki ga nam nalaga Gospod, težak, a hkrati ne pretežak, da bi ga ne bili zmogli nositi. Nihče pa ne more nositi križa drugega, ampak ga mora vsak nositi sam, zato je vsakemu, ki “pade” v taka vprašanja, težko dajati kakršne koli nasvete, še manj pa je na nas, da bi tako osebo obsojali zaradi njene usmerjenosti.

O tem se mora vsaka oseba sama temeljito pregovoriti z Bogom in se predvsem v pogovoru z Njim odpreti za delovanje njegovega Duha, ki prerodi (“pošlji svojega Duha, in prerojeni bomo”).

Verjamem, da bo On vedno dal pravi odgovor in vsakemu vedno stal ob strani, če Mu bo tista oseba le dovolila.

Dodaj odgovor